Kto z koho? Prieskum ukázal výsledky možných duelov v druhom kole prezidentských volieb

ta3
3.12.2023 14:14

Na prelome marca a apríla 2024 si budú Slováci vyberať novú hlavu štátu. Do súboja o prezidentské kreslo sa púšťajú viacerí kandidáti. Ich celý zoznam však ešte nepoznáme.

Prezidentske voľby 2024
TASR/Ján Krošlák

Najzaujímavejšia a najviac skloňovaná dvojica je zatiaľ len v teoretickej rovine Ivan Korčok a Peter Pellegrini. Druhý z tejto dvojice však doposiaľ nepotvrdil kandidatúru. Naopak, bývalý šéf ministerstva zahraničia už kandidatúru v prezidentských voľbách oznámil.

Prieskum agentúry Focus pre televíziu Markíza vybral jednotlivých možných kandidátov a zisťoval, ktorého z rôznych dvojíc by v druhom kole prezidentských volieb Slováci preferovali v prezidentskom kresle.

Pozrite si reportáž o tom, ako sa vyjadril k termínu prezidentských volieb Peter Pellegrini.

Druhé kolo

Ak by po prvom kole postúpili práve Ivan Korčok a Peter Pellegrini, 40 percent hlasov by získal Korčok a 60 súčasný predseda NR SR.

V prípade, že by sa proti sebe postavili Korčok a Štefan Harabin, výsledok by bol pomer 67 ku 33 percentám. Prieskum zisťoval aj to, ako by uspel Ján Kubiš. Za Korčokom by zaostával o 12 percent.

Kubiš verzus Harabin

V menej pravdepodobnom vývoji prezidentských volieb by mal Kubiš 67 a Harabin 33 percent, teda rovnaký pomer ako Korčok verzus Harabin.

Pellegrini by s vysokým percentuálnym náskokom zvíťazil v prípade, že by sa do druhého kola dostal Kubiš alebo Harabin.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok